Sådan gør du:

 

Rhinsten Deco ark kan bruges på alt stof og andre emner som tåler en kort opvarmning til 160 grader. Hvis emnet ikke har været vasket før, er det en god ide at vaske det inden påvarmningen af deco arket. Noget stof er imprægneret eller indeholder overskudsfarve fra producenten, hvilket kan påvirke resultatet.

Når du modtager dit deco ark skal det behandles varsomt for at alle stenene bliver på deres plads. Den hvide eller sorte bagside skal forblive på indtil du skal bruge deco arket. Vil du ikke bruge hele motivet, kan du forsigtigt klippe den del fra, du ikke skal bruge, med en skarp saks. Det fraklippede kan du evt. bruge et andet sted.

Du skal bruge en hård overflade som tåler varmen fra dit strygejern f.eks. en træplade som underlag for det bedste resultat. Har motivet flere størrelser sten, kan du evt. godt bruge dit strygebræt. Vær opmærksom på at de største sten ikke bliver lige så hurtigt opvarmet som de små. Derefter placerer du dit tøj/emne på underlaget. Opvarm dit strygejern til bomuld UDEN DAMP.

Hvis tøjet ligger dobbelt lægges et stykke bagepapir imellem lagene, for at undgå at limen trænger igennem. Derefter stryger du tøjet for at sikre at det er helt glat, og for at forvarme det. Fjern forsigtigt beskyttelsespapiret, og placer deco arket på tøjet hvor du ønsker det overført. Placer et stykke bagepapir eller f.eks. et viskestykke ovenpå strygearket og pres derefter med strygejernet i 15 sekunder. Undgå at bevæge strygejernet, da det kan få stenene til at flytte sig. Da de fleste strygejern har huller til damp, betyder det at der omhyggeligt skal presses flere gange forskellige steder for at sikre at alle sten bliver varmet ordentlig på. HUSK at løfte strygejernet hver gang du flytter det. Når stenene er kølet lidt af fjernes folien forsigtigt og tøjet er klar til brug. Hvis enkelte af stenene følger med folien af, lægges den tilbage hvor det er ønsket og der presses endnu engang med strygejernet. Man kan med fordel slutte af med at stryge tøjet på vrangen, så er man sikker på at al limen er smeltet ordentligt fast, specielt hvis stenene er af forskellig størrelse. Efter afkøling, når folien er fjernet, kan man kradse let på stenene for at sikre at alle sidder godt fast. Skulle der sidde limrester fra folien på tøjet bagefter, forsvinder de ved alm. vask.

Tøj med rhinsten vaskes med vrangen udaf for at bevare glansen på rhinstenene længst muligt. Følg vaskeanvisningen på tøjet. Rhinstenene tåler vask op til 40 grader. Efter påføring bør man vente 48 timer inden tøjet vaskes for at sikre at limen er hærdet færdig. Undgå kemisk rens. Det kan gulne eller helt opløse limen. Tåler ikke tørretumbler da varmen løsner stenene.

Rigtig god fornøjelse :)

brugsvejledning